Nu hämtar vi mer spännande information...
DNA Analys

SKIN. DNA-test

Fokus på din hud

Pris 795kr

Svar inom 10 arbetsdagar

Beställ
Fördelar med DNA-analys
 • Agera på genetiska förutsättningar
 • Ger värdefull kunskap om kroppen
 • Individanpassa kost & hudvård
 • Resultatet är 98,1% säkert
 • Ett testtillfälle räcker
Fördelar med DNA-analys
 • Agera på genetiska förutsättningar
 • Ger värdefull kunskap om kroppen
 • Individanpassa kost & hudvård
 • Resultatet är 98,1% säkert
 • Ett testtillfälle räcker
En DNA-analys för din hud

Självprovtagningskitet är baserat på de senaste forskningsrönen och ger dig ett personligt svar med information om vilka genetiska förutsättningar som kan påskynda din huds åldrande. Du får även konkreta råd på vad du kan göra för att förebygga och motverka för tidiga ålderstecken i huden.

Dina DNA-svar kan du enkelt föra in vår konsultation och därmed utöka bedömningsunderlaget till att även inkludera dina unika genetiska förutsättningar. På så vis kan vi göra en ännu mer individanpassad rekommendation.

Testets olika delar
Självprovtagningskitet analyserar 16 olika genvarianter genom en PCR-baserad teknik för att undersöka hudens benägenhet för åldrande. Dessa delas upp och presenteras i fem olika kategorier:

 • Kollagennedbrytning
 • Glykering
 • Pigmentering
 • Antioxidantskydd
 • Känslighet


Kollagennedbrytning
Bryts ditt kollagen ned snabbare?

Kollagen är hudens primära byggsten och stödjevävnad som gör den fast, slät och elastisk. Med åldern minskar hudens kollagenproduktion och huden tappar då sin spänst och strukturen blir mer ojämn. Hos vissa personer bryts kollagenet ner snabbare och dessa personer kan få rynkor och oelastisk hud i förtid.

Glykering
Har du högre benägenhet att få rynkor på grund av sockerintag?

När vi får i oss socker genom kosten sker en process som kallas glykering, vilket innebär att sockermolekyler fäster till kollagenet i huden. Glykering leder till en minskad flexibilitet i kollagenet och visar sig i form av rynkor och slapphet. Det kan även försämra hudens förmåga att nybildas och läka. Olika genetiska förutsättningar kan ge olika sockerkoncentrationer i kroppen, vilket påverkar nivån av glykering.


Pigmentering
Hur motståndskraftig är din hud mot solskador och pigmentfläckar?

Vid exponering för solljus bildas proteinet melanin i huden som ett försvar mot den skadliga strålningen, vilket gör att hudtonen blir tillfälligt mörkare. Om huden skadas av solljuset kan melaninproduktionen bli ojämn och då kan fläckar av mörkare hud uppstå. Detta kallas hyperpigmentering. Olika genetiska förutsättningar styr både melaninproduktionen och hudens inbyggda solskydd.

Antioxidantskydd
Hur bra är ditt naturliga skydd mot fria radikaler?

Fria radikaler är atomer eller molekyler som reagerar (oxiderar) med andra ämnen och kan orsaka skador. Dessa skador tillsammans med andra föroreningar, kan leda till flera negativa effekter på huden som till exempel brist på fukt och elasticitet samt ökad känslighet. Kroppen har ett naturligt antioxidantskydd som fungerar som ett försvar mot de fria radikalerna. Hur starkt det skyddet är beror på dina gener.


Känslighet
Har din hud benägenhet att reagera på olika typer av påfrestning?

Yttre påverkan såsom klimat, luftföroreningar och starka kemikalier, men även inre faktorer såsom stress, kan påverka hudens förmåga att fungera som en bra skyddsbarriär. En känslig hud har lättare att reagera på olika typer av påfrestningar i form av rodnad, torrhet, svullnad, hetta eller ömmande hud. Det finns genetiska egenskaper som påverkar hudens känslighet.

Dina provresultat är endast för informations- och/eller utbildningsändamål. De är inte till för diagnostisk användning eller för att fatta medicinska beslut. Testet ersätter inte ett besök hos och/eller råd från läkare eller annan kvalificerad specialist.

Vi formar morgondagens diagnostik och möjliggör ett hälsosammare liv