Nu hämtar vi mer spännande information...
68 kr
/ 30 dagar

Zink Pikolinat

  Immunförsvar

  Stress

  Träning

  Vegan

Fokusområden

 1. Immunförsvar
 2. Stress
 3. Träning
 4. Vegan

Pris  
68 kr
/ 30 days

Zink Pikolinat

Zink är bland annat viktigt för:

 • Normal omsättning av makronutrienter
 • Fertilitet och reproduktionsförmåga
 • Skydda cellerna mot oxidativ stress
 • Normal DNA-syntes och celldelning
 • Hår, hud, naglar och skelett
 • Bidrar till immunförsvaret

 

 


Därför gillar vi Zink

Zink är en nödvändig mineral som kroppen inte kan producera själv. Många får i sig det zink som de behöver via maten. Men zink är också något som många behöver få i sig extra av.

För vegetarianer rekommenderar Livsmedelsverket ett 25-30% högre zinkintag.  I vegetabilisk mat är nämligen zink svårare för kroppen att ta upp. Rekommendationen är därför 25-30% extra zink för att kroppen ska kunna ta upp lika mycket som köttätare.

Ibland går det faktiskt att märka själv om du har zinkbrist. Det kan märkas i att huden förändras, att du får svårare att läka sår och att du inte är sugen på att äta. Det finns också forskning som visar att för låga zinknivåer kan leda till ökad känslighet för insulin och till lägre testosteron.

Kanske allvarligare på sikt är att immunförsvaret påverkas, och därmed kroppens  förmåga att stå emot sjukdomar. För dig som inte har en varierad kost, eller är vegan eller vegetarian, kan därför extra zink vara klok idé. 

 

 

Zink Pikolinat

Proteiner, fett, kolhydrater, nukleinsyror – zink påverkar kroppen på massor av sätt. Det gör zink genom att ingå i kroppens enzymer. Att du får i dig zink är med andra ord livsviktigt. Det behövs bland annat för ett normalt immunsystem. För lite zink kan också bidra till akne, låga testerosteronnivåer och depression. Bara för att nämna några exempel.

För dig som inte äter kött, fisk eller mejeriprodukter kan det behövas ett extra tillskott. Zinkpikolinat som vi använder är allmänt accepterat  som en av de bästa formerna pågrund av dess höga biotillgänligt

 

 

Osäker på vad som är bäst för just dig? 

Ta reda på exakt vad din kropp längtar efter. Tillsammans hjälps vi åt att förstå dina behov.


Vi bjuder på personliga råd utifrån din hälsoprofil. Allt på 5-10 minuter.

 

 

ZINK PIKOLINAT

Kosttillskott.


Nettovikt: 30 kapslar


Doseringsstorlek: 1 kapsel gärna i samband med måltid

Ingredienser: Zink (zinkpikolinat), Rödbetsexktrakt (10%), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumstearat), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Allergiinformation: Innehåller inga allergener.

Lämpar sig för veganer: Ja

Lämpar sig för vegeterianer: Ja

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur och ej i direkt solljus.

Produkt- och tillverkningsinformation: Den här produkten tillverkas i England enligt HACCP

Innehåll: per 1 kapsel DRI
Zink 15 mg 150%
 
*DRI-värden (Dagligt Referensintag) ej fastställt