Nu hämtar vi mer spännande information...
73 kr
/ 30 dagar

L-Teanin

  Hjärna

  Fokus

  Insomnia

  Stress

Fokusområden

 1. Hjärna
 2. Fokus
 3. Insomnia
 4. Stress

Pris  
73 kr
/ 30 days

L-Teanin


Teanin i korthet

 • Fungerar avslappnade på nervsystemet
 • Välstuderat ämne vid stress & oro
 • Minskar bieffekter av koffein
 • Populärt Anti-Aging tillskott

 

 

Därför gillar vi Teanin

Gillar du att sörpla te? Som hängiven tedrickare har du kanske känt av teaninets egenskaper. De är förknippade med teanin, en aminosyra som i princip bara återfinns i just teplantan och är en viktig orsak till teets hälsoeffekter.  

Ämnet fungerar avslappnade på nervsystemet genom att dämpa signaler kopplat till stress och oro. Det gör det genom att ombalansera två motstridiga signalsubstanser i hjärnan (Glutamat och GABA) och öka aktiviteten av alfavågor i hjärnan.

 

 

 

Anti-Aging

Teanin har på senare år även blivit extra populärt bland alla som är intresserade av och värdesätter Anti-Aging eller hälsosamt åldrande.

Förklaringen till dess populäritet ligger i att ämnet har visat sig kunna uppreglera viktiga åldersbromsade protein såsom FOXO1 och samtidigt minska formationen av AGE komplex.

AGEs (Advanced glycation end products) är en grupp dysfunktionella produkter som bildas i kroppen när fett eller proteiner reagerar med socker.

 

 

Kognitiva effekter

Teanin fungerar avslappnade utan att skapa sömninghet. Det är en del av förklaringen till varför det även påverkar fokus och koncentrationsförmågan positivt.

Denna ovanliga egenskap gör dessutom Teaninet extra intressant att kombinera med stimulanter av olika slag, likt koffein, för att dra nytta av stimulanternas önskade effekter men minimera bieffekter såsom stissighet eller oroskänslor.

Teanin har blivit popoulärt att inta i prestationsjöjande samband, både för ökad mental förmåga men också för fysisk preststaionsförmåga. Vid studier, arbete eller andra krävande aktiviteter som kräver mycket fokus brukar rekommeendationen vara att inta 200mg Theanin + 200mg Koffein strax innan aktivitet. För fysisk prestationsförmåga brukar rekommendationen vara att inta dubbelt så mycket Koffein som Teanin.

 

 

 

Osäker på vad som är bäst för just dig? 

Ta reda på exakt vad din kropp längtar efter. Tillsammans hjälps vi åt att förstå dina behov.


Vi bjuder på personliga råd utifrån din hälsoprofil. Allt på 5-10 minuter.

 

L-TEANIN

Kosttillskott.

Nettovikt: 30 kapslar

Doseringsstorlek: 1 kapsel på morgonen

Alternativ dosering: 1 kapsel 30 min innan en stressor. Eller 1 kapsel tillsammans med kaffe om du är kaffedrickare

Ingredienser: L-Teanin, fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumstearat), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Lämpar sig för veganer: Ja

Lämpar sig för vegeterianer: Ja

Förvaring: Förvaras i rumstemperatur.

Produkt- och tillverkningsinformation: Den här produkten tillverkas i England enligt HACCP

Innehåll: per 1 kapsel DRI/RDI

L-Teanin

200 mg *
 
*DRI-värden (Dagligt Referensintag) ej fastställt