Nu hämtar vi mer spännande information...
79 kr
/ 30 dagar

Magnesium Glycinat

  Hjärta

  Insomnia

  Stress

  Träning

Fokusområden

 1. Hjärta
 2. Insomnia
 3. Stress
 4. Träning

Pris  
79 kr
/ 30 days

Magnesium Glycinat

Magnesium i mineralform

 

Magnesium bidrar bland annat till:

 • Minska trötthet och utmattning
 • Normal muskelfunktion och proteinsyntes
 • Nervsystemets normala funktion
 • Normal energiomsättning och elektrolytbalans
 • Bibehållande av normal benstomme och tänder
 • Normal psykologisk funktion

 

 

Därför gillar vi Magnesiumglycinat

Magnesium är en mineral som spelar stor roll för hjärnans och nervsystemets funktion och därmed också för sömn och återhämtning. För att främja sömn och återhämtning än mer rekommenderas formen magnesiumglycinat, eller bisglycinat som det egentligen heter. Det är speciell magnesiumform där grundämnet är bundet med aminosyran glycin, ett ämne som i sin tur spelar en viktig roll som signalsubstans i nervsystemet.

 

 

 

magnesiumbisglycinat som en del av ZMA

 

Icke-buffrat vs. buffrat magnesium

Våra kapslar består av 100% icke-buffrat magnesiumbisglycinat. Denna formen har visat sig ha en högre biotillgänglighet, vara extra snäll mot magen och samtidigt främja sömn och återhämtning.

Våra kapslar är helt fria från den svårupptagliga och dåliga formen magnesiumoxid. Ett problem som annars är vanligt förkommande för just magnesiumglycinat är att kapslar blandas ut (buffras) med 1/4 magnesiumoxid. Detta görs för att kunna skriva upp mängden elementärt magnesium i innehållsförteckningen och för att hålla nere kostnaderna. Tyvärr leder detta till en dålig slutprodukt där enbart 35% av magnesiumet faktiskt kommer från den tilltänkta och kvalitativa råvaran mangesiumglycinat.

 

 

Magnesiumbrist

Magnesiumbrist är idag en av de absolut vanligaste mineralbristerna. Magnesium återfinns i relevanta mängder i oraffinerade livsmedel så som frön, nötter, vetekli, groddar, sojabönor, quinoa, vissa frukter och gröna bladgrönsaker. 

2 Kapslar av vår Magnesium Glycinat ger minst 200 mg elementärt magnesium vilket kan jämföras med knappt 40 gram pumpafrön som är en av de bästa magnesiumkällorna.

Tänk på att om den bättre varianten används, dvs icke-buffrat magnesiumbisglycinat, är det praktiskt omöjligt att en standardkapsel kan innehålla så mycket mer än 100 mg rent Magnesium. Det är därför vår standardrekommendation är 2 kapslar per dag. 

 

 

 

Bättre sömn med Glycin

 

Fördelarna med Glycin

Glycin är en aminosyra som återfinns framförallt i livsmedel som innehåller kollagen, såsom exempelvis kött och fisk.

Aminosyran fungerar som en milt lugnande substans för nervsystemet. Det är anledningen till varför studier visar att ett intag av glycin före sänggående kan förkorta insomningsfasen och förbättra sömnkvalitén.

Dessutom har glycinet den effekten att det kan kan förbättra den kognitiva förmågan och minska känslan av trötthet i situationer där sömnen varit undermålig.

I lägen där enbart glycin används för sömnbättring rekommenderas 3 gram. Om det intas som Magnesiumbisglycinat eller tillsammans med mat som innehåller glycin kan mängden minskas markant. En rekommenderad dos (2 kapslar) av vår magnesiumbisglycinat ger 1,8 gram Glycin.

 

 

Osäker på vad som är bäst för just dig? 

Ta reda på exakt vad din kropp längtar efter. Tillsammans hjälps vi åt att förstå dina behov.


Vi bjuder på personliga råd utifrån din hälsoprofil. Allt på 5-10 minuter.

MAGNESIUM GLYCINAT

Kosttillskott.

Nettovikt: 30 kapslar 

Doseringsstorlek: 1-2 kapslar till måltid

Alternativ dosering: 2 kapslar på kvällen strax innan sänggående

Ingredienser: Magnesiumbisglycinat (icke-buffrat), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Lämpar sig för veganer: Ja

Lämpar sig för vegeterianer: Ja

Förvaring: Förvaras i rumstemperatur, ej i direkt solljus.

Produkt- och tillverkningsinformation: Den här produkten tillverkas i England enligt HACCP

Magnesium Glycinat är också känt under andra namn som exempelvis: Magnesiumbisglycinat, obuffrat magnesium glycinat, icke-buffrat magnesium bisglyciant, obuffrat magnesiumbisglycinat, icke-buffrat magnesiumbisglyciant. Magnesium Glycinat kan också vara en ingrediens i extra potenta varianter av ZMA (Zink+Magnesium)

 

 

Näringsinnehåll Magnesium Glycinat

Rekommenderad daglig dosering 1-2 kapslar per dag
 
 

Innehåll:

per 1 kapsel:

DRI:

 

Magnesiumbisglycinat

900 mg

*

  - varav Magnesium

100 mg

27%

  - varav Glycin

800 mg

*

 
*DRI-värden (Dagligt Referensintag) ej fastställt